Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΝΙΟΚΙ



Μερίδες: 2-3                             Χρόνος: 50'


Υλικά:
⤷ 3-4 μεσαίες πατάτες
⤷ 1 αβγό
⤷ 1 κ.γ αλάτι
⤷ 1 κ.γ. πιπέρι
⤷ 1-1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⤷ 2 κ.σ. βούτυρο (για το τηγάνισμα)


Εκτέλεση:


↦ Βράζουμε τις πατάτες για περίπου 20'-25', τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε.
↦ Βάζουμε τις ξεφλουδισμένες πατάτες σε ένα μπωλ και τις πολτοποιούμε μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
↦ Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
↦ Φτιάχνουμε μια μεγάλη τρύπα στη μέση του μείγματος και σπάμε το αβγό στη μέση του μπωλ (δεν αφήνουμε το τσόφλι φυσικά!).
↦ Χτυπάμε το αβγό και σιγά-σιγά προσθέτουμε όλο το υπόλοιπο μείγμα.
↦ Σίγα-σιγά βάζουμε και το αλεύρι μέχρι το μείγμα να μην κολλάει και κάνουμε το μείγμα μια μεγάλη μπάλα, την οποία κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια.
↦ Παίρνουμε 1 κομμάτι, το πλάθουμε σε ένα μεγάλο κορδόνι πάχους 2,5 cm και το κόβουμε σε κομμάτια μήκους περίπου 2 cm. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα 3 κομμάτια και αφήνουμε τα ορθογώνια στην άκρη.
↦ Δίνουμε σχήμα στα νιόκι, είτε πατώντας ελαφρώς όλες τις πλευρές τους από την εσωτερική μεριά ενός πιρουνιού, για να σχηματιστεί κάτι σαν μια βίδα, είτε πιέζοντας το κέντρο των νιόκι, για να σχηματιστεί μια μικρή λεκάνη στο κέντρο τους.
↦ Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει τα νιόκι, τα βράζουμε μέχρι να επιπλέουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας και τα βγάζουμε απ' το νερό χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.
↦ Σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το βούτυρο, κάποιο μυρωδικό, προαιρετικά, και τα βρασμένα νιόκι και τα γυρνάμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν λίγο.
↦ Σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε τα νιόκι στην μη καμένη μας κουζίνα!




Πηγή: https://www.buzzfeed.com/merleoneal/easy-homemade-gnocchi?utm_term=.wlPEq65Jm6#.tdZZpQdoPQ

1 σχόλιο:

Προτεινόμενη ανάρτηση

ΝΙΟΚΙ