Μερίδες: 20-30 κομμάτια Χρόνος: 30'
Υλικά:
⤷ 1 κουτάκι (330 mL) πορτοκαλάδα
⤷ 300 gr περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
⤷ σπορέλαιο για το τηγάνισμα
⤷ μέλι για σερβίρισμα (προαιρετικά)
↦ Χύνουμε την πορτοκαλάδα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλέυρι μέχρι να έχουμε έναν χυλό (όχι σφιχτή ζύμη).
↦ Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο σπορέλαιο και την τοποθετούμε στη φωτιά.
↦ Όταν κάψει καλά το λάδι, ρίχνουμε μέσα κουταλιές από τον χυλό.
↦ Όταν οι λουκουμάδες ροδίσουν, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
↦ Σερβίρουμε με μέλι (προαιρετικά) και απολαμβάνουμε τους λουκουμάδες στην μη καμένη μας κουζίνα!
Tip: Δεν βάζουμε πολλούς λουκουμάδες μαζί στην κατσαρόλα, γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν τηγανίζονται οι λουκουμάδες μας καλά!
↦ Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο σπορέλαιο και την τοποθετούμε στη φωτιά.
↦ Όταν κάψει καλά το λάδι, ρίχνουμε μέσα κουταλιές από τον χυλό.
↦ Όταν οι λουκουμάδες ροδίσουν, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
↦ Σερβίρουμε με μέλι (προαιρετικά) και απολαμβάνουμε τους λουκουμάδες στην μη καμένη μας κουζίνα!
Tip: Δεν βάζουμε πολλούς λουκουμάδες μαζί στην κατσαρόλα, γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν τηγανίζονται οι λουκουμάδες μας καλά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου