Μερίδες: 4 Χρόνος: 50'
Υλικά:
⤷ 750 gr πατάτες
⤷ 1 κρεμμύδι
⤷ 4 κ.σ. ελαιόλαδο
⤷ 3 κ.σ. λευκό ξύδι
⤷ 250 mL ζωμός λαχανικών
⤷ 1 κ.σ. μουστάρδα
⤷ αλάτι και πιπέρι
↦ Βράζουμε τις πατάτες για περίπου 20', τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
↦ Κόβουμε τις πατάτες σε τετράγωνα πλευράς 3-4 cm και τις βάζουμε σε ένα μπωλ.
↦ Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
↦ Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
↦ Προσθέτουμε το ξύδι, τον ζωμό και τη μουστάρδα στο τηγάνι και, μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
↦ Χύνουμε το καυτό μείγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε.
↦ Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε και απολαμβάνουμε την πατατοσαλάτα στην μη καμένη μας κουζίνα!
Tip: Η πατατοσαλάτα είναι πιο νόστιμη αν την αφήσουμε στην άκρη για 15' πριν τη φάμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου